WERKGEBIED en RECENSIES

Mijn thuisbasis is Groningen Stad en mijn werkgebied strekt zich uit over heel Noord- Nederland. Als u echter van bijvoorbeeld Amstelveen naar Smilde of van Groningen naar Parijs wilt verhuizen dan kan ik u natuurlijk ook helpen!

Zoekt u een professional organizer wat dichter in uw buurt? Dan verwijs ik u graag naar de site van de NBPO  maar u mag me ook altijd bellen voor advies.

 


RECENSIES

M.H en M.P uit Hoogezand, december 2022
“Bij de voorbereiding van onze verhuizing van een grote woning naar een veel kleiner appartement hebben we de hulp van Lies Kroon ingeroepen. Haar aanwezigheid, kennis van zaken en haar bijdrage aan de administratieve kant van de verhuizing gaf ons rust.
De verhuisdag zelf, waarin Lies en de verhuizers van Jan de Jong de klus klaarden op zeer ondersteunende en inventieve wijze, was voor ons een ontspannen dag: alles liep op rolletjes. De beslissing om de hulp van Lies in te roepen is een goede keuze gebleken.”

 

Mevrouw P. Meedema , Loppersum oktober 2022
“Daar was ze dan: de opruimcoach! Geen idee wat je kunt verwachten!! Maar met een stralende lach… gaan alle dozen door haar handen!! “Heb je dit al lang gemist… heb je dit nog nodig denk je?” Je wordt je bewust van het bewaren en het schiften… wat heb ik aan Lies een ongelofelijke hulp gehad! Dit kan een mens niet in z’n eentje… verhuizen, twee keer in vier jaar… en dan het overzicht bewaren!! Lies heeft het overzicht en monter gaat ze met jou de dozen doorspitten! Alles komt in de ruimte waar het hoort!! Ik wist niet dat dit beroep bestond!! Maar ik kan iedereen haar toewensen!!! Het was een pak van m’n hart: met Lies bij mijn ‘dozen’, leren kiezen en leren opruimen!! Wat een organisatietalent!!! Dank Lies… er heerst nu rust in m’n huis en hoofd!!”


De heer Oldenburger, Groningen april 2021

“Op een leeftijd waarop je ‘zelf-verhuizen’ weinig aantrekkelijk vind, zocht ik dan ook de diensten van ‘Kroon Verhuis- en Opruimservice’ naar aanleiding van een mooie promotiebrief waarin gedetailleerd uitleg werd gegeven over de mogelijkheden indien besloten zou worden om met dit bedrijf in zee te gaan. En de opgesomde mogelijk heden lieten een keus tussen het daadwerkelijke ‘alleen maar verhuizen’ tot en met ‘alles wat tot verhuizen behoort, inclusief de digitale afwerking aan belanghebbenden. Kortom: keuzemogelijkheden op maat!
Deze brief deed het. Stak kwalitatief ver boven andere uit! En gaf een duidelijke introductie af qua efficiëntie.

Verhuisservice manager Lies Kroon legde in een daarop volgend persoonlijk gesprek duidelijk uit wat de gevolgen zouden zijn van specifieke keuze(s). Fijn te vernemen dat ze al snel overzicht had van de uitvoerbaarheid mijn wensen en het daarbij behorende prijskaartje. Het klikte zogezegd en binnen een uur wisten we beiden onze taken in het toekomstige gebeuren en het daarbij behorende draaiboek!
De schriftelijke bevestiging kreeg ik binnen 24 uur.

Daarna ging het rap: het inpakken, inladen en wegwezen gebeurde in ruim twee uur.
Het uitladen en ter plekke neerzetten van de meubels in 2,5 uur.
Die avond sliep ik weer in mijn eigen bed: moe maar voldaan en meer dan tevreden.

De ‘after-sales’ service was van gelijke aard, soepel en afgestemd op de klant!

Het mag duidelijk zijn dat de praktische en efficiënte manier van werken met Lies Kroon en ‘haar mannen’ mij tot volle tevredenheid stemde en dat ik dan ook graag gehoor geef om deze aanbeveling te bekend te maken!
Proficiat!


Met vriendelijke groet van een zeer tevreden klant,

Herman Oldenburger”

 

Dhr. H.B. uit Haren, zomer 2020
“Het afgelopen jaar ben ik verhuisd van een ruime woning naar een zorg appartement.
Dat betekende o.a. dat er veel moest worden gesorteerd en opgeruimd alvorens de verhuizing kon plaatsvinden. Een klus waar ik enorm tegen opzag.
Ik prijs me gelukkig dat ik gebruik heb gemaakt van LIES KROON VERHUIS-en-OPRUIMSERVICE.
Zij werkte zeer professioneel en regelde alles!
Ook toonde ze zich zeer persoonlijk betrokken. Een plezierige ervaring.
Graag beveel ik LIES KROON dan ook van harte bij een ieder met opruim/verhuisplannen aan.”

 

Mevrouw C.R. uit Haren, voorjaar en zomer 2020
“Hoe breng je een verhuizing naar een zorgcentrum tot een goed einde, als je op leeftijd bent, alleenstaand en gehandicapt?
Een advertentie van KROON verhuis- en opruimservice trok mijn aandacht. En niet veel later werd mij dit bedrijf ook nog eens zeer aangeraden.

Lies Kroon, wat een pracht vrouw.
Na het kennismakingsgesprek ben ik vol vertrouwen met haar in zee gegaan.
Wat heeft zij mij formidabel geholpen. Samen met mij heeft zij de hele inboedel uitgezocht naar wat gaat mee, en wat moet een andere bestemming krijgen.
En dit alles geduldig, liefdevol en vooral heel gestructureerd.
Afgevoerd werd wat echt weg moest en aangeschaft wat ik nog nodig zou hebben.
Na een intensieve tijd van voorbereiding, heeft zij er – samen met het verhuisbedrijf -voor gezorgd dat de verhuisdag uitstekend verliep. Wat heeft zij toen een werk verzet en mij verrast met een al goed ingericht appartement. De spullen in de kasten en de verhuisdozen weg!
De finishing touch was een gezellige afsluiting van een bijzondere periode.
Ik kijk er met grote dankbaarheid op terug.
Chapeau, Lies, en een dikke 10!”


De broers Schoonenboom, juni 2020

“Een half jaar geleden hoorde mijn zus dat ze geacht werd haar huurappartement op korte termijn te verlaten. Het appartement maakt deel uit van een flat, die was verkocht. De nieuwe eigenaars wilden de appartementen saneren en verkopen. Onze zus is 81 jaar, en heeft bijna een halve eeuw in het appartement gewoond en ze is er, ondanks de verwaarloosde staat, totaal mee vergroeid, net als met het winkelcentrum vlak om de hoek. Verhuizen wilde ze absoluut niet. Ze loopt zeer slecht, maar beklom de trappen naar de derde verdieping steeds weer vol goede moed: “goed voor mijn conditie”; dat het ‘s winters vaak ijskoud was omdat er maar één gaskachel was in haar appartement, “daar word je sterk van”; dat er veel asbest open en bloot op de vloer lag, geen probleem: “daar had ze toch maar mooi de tachtig mee gehaald”. Kortom, ze woonde er met veel plezier en ze hoopte er eigenlijk tot haar einde te kunnen blijven wonen. Boeken hadden een belangrijke rol in haar leven gespeeld. En ze had ze allemaal nog: aan iedere titel was immers wel een herinnering verbonden. Aan de wanden was dan ook geen plekje meer te vinden waar geen boeken tegenaan stonden!

Haar vijf broers wonen verspreid over het land. Die zagen uiteraard de bui hangen! Als zich al een nieuwe behuizing aandiende, hoe krijgen we haar zover dat ze daar naartoe zou willen? Dat ze afscheid gaat nemen van haar boeken, en überhaupt van haar zo geliefde woonbuurt? En wat komt er allemaal niet kijken bij een verhuizing: adreswijzigingen versturen, telefoon overzetten, te oude spullen wegdoen en vervangen door nieuwe, etc., etc. Wie gaan dat allemaal doen? We zijn ook niet meer de jongsten! Het was wel duidelijk dat we een aantal keren een behoorlijke tijd in een Gronings hotel moesten gaan zitten, wilden we haar bij dit proces naar behoren bijstaan.

En toen was daar Lies Kroon, van ‘Kroon Verhuis- en Opruimservice’. Haar naam werd genoemd door de zaakwaarnemer van de oude eigenaar. Wat zijn wij blij met deze suggestie. Lies heeft een enorme prestatie geleverd. Maanden voor de verhuizing naar een zorgcentrum zou plaatsvinden, ging ze met mijn zus aan de slag met het onderscheiden van welke spullen persé mee moesten of konden worden weggegooid. Dat dit met de boeken een pijnlijk proces was, is duidelijk. Lies heeft niks doorgeduwd, maar onze zus daarbij volledig in haar waarde gelaten. In dit samen toewerken naar de verhuizing ontstond er ook een band tussen beide, waardoor de pijn van het moeten achterlaten van zoveel vertrouwde en ook geliefde dingen (boeken!) werd verzacht en onze zus ook steeds minder negatief tegenover de verhuizing ging staan. Lies ondersteunde ook het psychologische proces van toegroeien naar aanvaarding van het verhuizen; alleen al door het bieden van een luisterend oor nam de acceptatie door onze zus zeker toe.

Rond de feitelijke verhuisdag was het natuurlijk alle hens aan dek. Lies overzag alles als een generaal. Een voorbeeldje. Een paar dagen voor de verhuizing mailde Lies mij wat ik allemaal nog moest aanschaffen. Ik naar de Blokker in Rijswijk, maar toen ik thuis voldaan aan de koffie ging, kwam er alweer een nieuw mailtje met opdrachten binnen. Ik dus weer naar de Blokker. Dit herhaalde zich zo een paar keer. Op een gegeven moment stond ik bij de kassa van de Blokker toen er vanuit Groningen weer een mail met koopinstructies binnenkwam. Ik had geen pen en papier bij me, dus ik riep naar de kassajuffrouw deze op te schrijven. En zo liep ik met haar van schap naar schap terwijl Lies vanuit Groningen een hele reeks orders gaf!! Een samenwerking waar de regering jaloers op zou zijn!

De verhuizing is nu achter de rug. En tot onze enorme opluchting is onze zus er niet ongelukkig mee. Integendeel, het ziet er naar uit dat ze zich thuis voelt in het Zorgcentrum. Lies zal zich met regelmaat laten zien om te regelen wat geregeld moet worden. Haar inmiddels zo vertrouwde en vrolijke gezicht, dat garant staat voor het oplossen van praktische problemen, zal er enorm aan bijdragen dat onze zus zich thuis gaat voelen in haar nieuwe omgeving.

Alle ouderen, die eigenlijk – zoals onze zus – op te hoge leeftijd enorme verandering in hun leefsituatie moeten meemaken, wensen wij de praktische en liefdevolle zorg toe die onze zus heeft mogen ondervinden. Lies, namens alle broers: DANKJEWEL.”De heer A.H. uit Groningen, juni 2020

“De administratieve nachtmerrie waarin een mens terechtkomt bij een verhuizing was voor mij de belangrijkste reden om Lies Kroon in te huren voor de verhuizing. Ze heeft alle zaken vlekkeloos afgehandeld. Daarnaast heeft ze ook de verhuizing geregeld (inclusief het vervoer van een vleugel zo zwaar als een paard naar een tweede verdieping).
Het mooie is dat je compleet ontzorgd wordt bij de verhuizing. Ik heb zelf alles ingepakt, maar als je zelfs daar geen tijd/zin/energie voor hebt dan kan Lies Kroon daar ook voor zorgen. Kortom, een zorgeloze verhuizing. Natuurlijk niet voor niets, maar wel tegen een scherp tarief.
Zeer tevreden!”

Louis Lyklema, Eernewoude, voorjaar 2020
“Ik moest op vrij korte termijn ons zomerhuis, 93 jaar in de familie, ontruimen. Zag daar wel tegen op. Via via kwam ik bij Lies Kroon terecht. Een gouden greep! Ze begon met het stellen van vragen. Vervolgens regelde ze een verhuiswagen, die ze vakkundig bestuurde, verhuisdozen, kortom ze regelde alles. Dat gaf rust. Op de dag zelf werkte ze efficiënt, maar wel keihard. In no time kwamen de spullen in gemerkte dozen, vervolgens in de boot en daarna in de verhuiswagen. In de kortste keren was ons zomerhuis leeg en onze garage vol! Weinig stress en grote opluchting. Lies heeft niet alleen de kennis en ervaring in het opruimvak, ze is zelf ook opgeruimd en dan is het een genoegen om met haar samen te werken. Het viel allemaal heel erg mee, ook de rekening! Ik kan Lies Kroon daarom van harte aanbevelen.”

 

Mevrouw G. de J uit Hoogezand, voorjaar 2020
“Bij de verhuizing van een vrijstaande grote woning naar een appartement heeft Lies Kroon mijn zus en mij geholpen op een betrokken wijze en wat wij als heel plezierig hebben ervaren. Ze heeft geholpen bij het nadenken over hoe je het het beste kan aanpakken en wat eerst moet en wat later. Daar wordt het overzichtelijk van, want verhuizen is een hele klus en zij heeft dat overzicht. Zeer aanbevelenswaardig!”

 

 

Familie T, Groningen, maart-april 2020
“Een vriendin van ons bleek snel te dementeren en moest “hals over kop”in een verpleegtehuis opgenomen worden. Ze had geen familie en haar huurhuis moest ontruimd worden. Ze kon maar een paar spulletjes meenemen. We hebben Lies Kroon ingeschakeld. Van begin tot eind heeft ze alle zaakjes afgehandeld, van ontruiming, opruiming tot tal van administratieve zaken en andere zaken waar je niet direct bij stilstaat. Je weet niet wat er bij zo’n ontruiming en al die andere zaken “boven water” komt en je kunt er bovendien niet steeds bij zijn. We zochten dus iemand die we blindelings konden vertrouwen. Nu alles achter de rug is kunnen we niet anders zeggen dat Lies Kroon ons geweldig heeft geholpen en dat we dankbaar zijn voor de wijze waarop ze de klus heeft geklaard. Fatsoenlijk, integer en zonder twijfel betrouwbaar.”

 

Familie S. uit Winsum, januari 2020
(Kroon Verhuis- en Opruimservice heeft geholpen met opruimen en uitzoeken vóór de verhuizing)
“Lies, je hebt ons fantastisch geholpen vooral toen ik er geen gat in zag. Dat alles goed is verlopen is mede dank zij jouw doorzicht. Jij hebt ons en vooral mij door de moeilijke tijd heen gesleept!!!”

Mevrouw A. de J, januari 2020
“Ik woon in mijn eentje en mijn hele huis zou van binnen geschilderd worden . Eveneens kwam er nieuwe vloerbedekking in .
Het handigste zou zijn dat het huis leeg was en mijn spullen opgeslagen zouden worden ………..
Pfffff , dat is wel even een klus .
De advertentie van Lies Kroon kwam voorbij en dat leek me de oplossing .
Erg blij was ik dat ik haar gebeld heb . Vanaf het begin een prima contact en ze kwam kundig op mij over door aan vele dingen te denken , die er moesten gebeuren . Het was een pak van mijn hart .
Voor de werkelijke “verhuizing” kreeg ik de dozen en mails met tips .
Indien nodig kon ik altijd vragen stellen .
De opslag en het terug brengen van mijn spullen is prima verlopen .
En ik was een stuk minder gestrest , doordat ik een deel uit handen had gegeven .
Lies nogmaals bedankt “

 

Nichtje van Tante G., december 2019
“Ervaringen met Lies Kroon
De kogel was door de kerk: tante G. (92) nog zelfstandig wonend te Drachten had van het CIZ de indicatie ZZP4 gekregen. In overleg met haar hadden we als voorkeur voor opname woonzorgcentrum Winkheem te Winsum opgegeven. Fijn in de buurt van familie.

Zeer kort daarop bericht van de afdeling opname van Winkheem:
er is een appartement beschikbaar. Wel snel zijn, want ze zijn zó weg.
De schrik sloeg mij , nicht van G. om het hart. Hoe zou ik dat in hemelsnaam op zo korte termijn en in m’n eentje voor elkaar krijgen? Antwoord laat zich raden: niet.

De opnamecoördinatrice van het woonzorgcentrum tegenover wie ik hardop deze verzuchting slaakte, vertelde me dat ze veel goede dingen had gehoord over Verhuis- en Opruimservice Lies Kroon. Moest ik maar even contact mee opnemen.

Om een lang verhaal kort te maken: tussen Drachten en Winsum liggen heel wat pakken van mijn hart. Lies Kroon regelt, pakt in, gaat zeer empathisch om met oude tantes en zenuwachtige nichtjes, doet alles in en na overleg, richt het nieuwe verblijf met haar collega perfect, gezellig en huiselijk in, en zorgt voor een uitstekende, bezemschone, lege oplevering van het oude huurpand: wat weg kan gaat naar stort of kringloop. Regelt zij echt allemaal!

Als je daarbij bedenkt dat ze ook nog de aansluiting TV, Internet en telefoon heeft geregeld, gas, water en stroomstanden heeft doorgegeven en nog zo wat administratieve klussen heeft overgenomen en dat allemaal voor een zéér schappelijke prijs, dan kan ik niet anders dan zeggen:
Lies Kroon is HET adres voor niet alleen je Verhuis- en Opruimklussen, maar ze ontzorgt ook.

En dat allemaal vrolijk en energiek.
Lies Kroon, Verhuis-, Opruim- en Ontzorgservice!
Goud waard!”
Karin Braakman, BSO De Blokhut, juli 2019
“Dank je wel Lies!
Niet alleen voor dit (uitzoeken verzekeringen), maar voor al je diensten de afgelopen periode. Je hebt me een heleboel uit de handen genomen en dat was erg fijn. Weet niet hoe ik het anders gered had.
Maar los van het werk, ook qua persoon vond ik het fijn samenwerken, je schakelt makkelijk, communiceert snel en bent erg daadkrachtig. Complimenten!
Zal je zeker aanbevelen als iemand gaat verhuizen of we zelf ooit nog gaan verhuizen. Eerst maar niet denk ik :s)”Familie Mol, mei 2019

“Lies heeft mijn moeder en haar dochters heel veel zorgen uit handen genomen. Onze vader had Lies gevonden en met haar de afspraken gemaakt over de verhuizing en de spullen die niet mee konden. Helaas door het plotseling overlijden van onze vader gebeurde er in een hele korte tijd veel. Lies heeft ons heel goed geholpen en heeft heel goed werk geleverd. Een uitstekende verhuizing van onze moeder naar haar nieuwe appartement en het verder leeghalen van het huis in Groningen. Lies heeft oog voor detail en weet in welke doos wat zit. Top werk geleverd nogmaals dank Lies ook namens mijn moeder en zus,
Ingrid”

 

 

Jen en Erik, april 2019

“We zagen erg op tegen de verhuizing. Het leek ons veel werk. Ook omdat we van 2 huishoudens naar een huishouden wilden gaan en daarnaast hoe eerder hoe beter. Het zou zomaar twee keer een maand huur kunnen uitmaken. Gelukkig hadden we op tijd Lies Kroon ontmoet. In principe wilde en kon zij alles ons uit handen nemen. Een beetje lettend op wat we zelf nog konden, hadden we snel een goed pakket afgesproken van wat zij zou doen en wat wij zelf gingen doen. Denk naast het verhuizen dan ook aan inpakken, uitpakken, klusjesman, verhuisberichten, schoonmaken etc. Daardoor is alles spoedig en ook voorspoedig verlopen. Precies zoals afgesproken en daarnaast ook nog even mijn schip van bijna 3 meter lang en 100 kg zwaar door de verhuizers enthousiast op een hoge balk gezet !
Achteraf erg fijn.”

 

Motorschip Willem Ruys, bijna 3 meter lang en 100 kilogram zwaar! Door de mannen van Jan de Jong voorzichtig op de balk gezet.


Alie en Gerrit, april 2019
“Hoi Lies!
Ik wil jou, Wim en de andere twee mannen heel erg bedanken voor het leeg halen van mijn moeders woning. Het was een hele klus volgens mij! Ben zo ontzettend blij met jullie hulp!! Dikke knuffel van mij!! Tot een volgende keer!!
Lieve groet van mij en van Gerrit ❤️ “


Marianne Panneman, januari 2019
“De verhuizing van mijn moeder naar een verzorgingshuis is dankzij Lies fantastisch verlopen. Een verhuizing is nooit zorgeloos, maar doordat Lies ons veel uit handen nam en alles goed regelde werden wij enorm ontzorgd en kon mijn moeder op een goede manier deze voor haar spannende verhuizing doorstaan. We zijn heel blij dat we de hulp van Lies hebben ingeroepen.”

 


Jeske Beugeling, januari 2019
“Eind november verhuisd, alles geregeld door Lies Kroon, niet alleen de verhuizing maar het sparren van te voren, samen schiften op de zolder, ander bedrijf ingeschakeld voor het ophalen van verkoopbare spullen en grof vuil, begeleiding tijdens de verhuisdagen, nazorg. Alles erop en eraan. Wat een geweldig mens is Lies! Dank voor alles!”


Nicolette, juni 2018
“Het is alweer een paar weken geleden dat Lies Kroon de verhuizing voor mijn vader Edwin Foek Fah Jap ging regelen . Nou is Lies haar regel : ik regel alles nou dat was ook zo . Lies je hebt het super geregeld voor die Oude vader van ons. Niets was teveel. Op de dag van de verhuizing was het gelukkig droog en 30 graden maar jij stond je mannetje met de andere mannen . Mochten mensen twijfelen wie ze moeten kiezen om te verhuizen dan zeg ik kies Kroon Verhuis en opruim service . Weet je zeker dat alles goed geregeld wordt.”


Marquerite Van Der Velde-Kleijer, januari 2018
“Niet alleen mw zelf is tevreden. Wij als familie zijn ook dankbaar dat Kroon Verhuis- en Opruimservice er was. Als er maar weinig familie in het noorden woont en je tante gaat op korte termijn verhuizen, ben je zo ontzettend blij dat er zoiets bestaat als Kroon Verhuis- en Opruimservice. Als me iets te binnen schoot was er altijd gelegenheid tot vragen stellen. (maar meestal was het al opgelost) Kroon Verhuis- en Opruimservice, wij zijn erg blij met jullie!!!”


Familie Dölle, januari 2018
“Verhuizen is voor de meeste mensen erg impactvol zeker voor ouderen. Omdat het soms niet anders kan is verhuizen een betere optie dan blijven zitten. Zeker als je je laat ondersteunen door Lies Kroon, Verhuisservice. Wij zijn als familie onder de indruk van de manier waarop Lies en haar medewerkers ons hebben ontzorgd.
We hebben gekozen voor het inpakken en uitpakken van de spullen. Dat betekent concreet dat de nieuwe woning geheel ingericht wordt opgeleverd. Aan het einde van de verhuisdag kom je terecht in een ingericht huis, zonder dozen.
Mijn moeder was tot tranen toe geroerd toen ze haar nieuwe appartement binnenkwam. Alles stond precies daar waar ze het wilde hebben. Lies heeft aan een woord genoeg en heeft gevoel voor de wensen van haar klanten. Ze sluit goed aan op de oudere doelgroep! Wij zijn super tevreden en kunnen haar aan iedereen aanbevelen!”